Welk plan heb je en voor je die ook uit?

Ik had er een handje van om plannen te maken en ze terzijde te schuiven. Of eenmaal een eindje op weg, af te haken en van plan te veranderen. Man, wat geeft dat een onrust. En onvrede. Het gevolg was zelfs een tijdje dat ik maar gewoon deed wat er op mijn pad kwam en geen plannen meer maakte. Damn, zo zonde!

Om deze redenen:

“Er kwam iets anders op mijn pad.” “Er waren belangrijkere zaken die mijn aandacht vroegen.”“Ik vind zoveel interessant en leuk en kan maar niet kiezen.” “Het bleek toch anders te werken dan ik dacht.”“Ik bleef twijfelen, het voelde zo zwaar.”

Menselijk, maar geen lekker gevoel. Inmiddels heb ik het een stuk beter door en lukt het stukken beter om me op 1 ding tegelijk te focussen (dat wat ik ECHT wil). Dat vanuit rust en vertrouwen en met veel meer plezier neerzetten en dat maakt een wereld van verschil.

Wat daar voor nodig was?

De echte redenen waarom iets niet lukt boven water halen en daar iets aan doen.

Redenen die ik bij mijzelf heb gevonden en als coach (en bij de mensen – die ik begeleid- vindt):

Bang om te mislukken. Bang om afgewezen te worden. Bang om er niet bij te horen. Bang dat een ander niet eerlijk is en misbruik van je maakt. Bang dat het tegenvalt.

Waardoor we:

Meer beren op de weg zien. Niet durven kiezen voor onszelf en geluk.  Niet van baan durven te veranderen. Onszelf onvoldoende zichtbaar maken. Of nog veel erger: de schuld aan iemand anders geven (de markt, de partner, de klant, de manager, de organisatie).

Kortom ‘iets’ van ANGST. Naar een ander wijzen om niet naar onszelf te hoeven kijken.

Waardoor ons handelen in de greep komt van ons onderbewuste. We stoppen met plannen maken. Maar wat gaan doen om bezig te blijven (kom je hopelijk niet in dat vervelende gevoel terecht).

In plaats van dat te doen wat nodig is om je plannen te verwezenlijken en ECHT te kiezen.

Stel je eigen Succes & Plezier niet langer uit en neem actie,

Monique

0 Shares

Zit jij (nog) op je plek?

Vraag jij jezelf ook wel eens af of je nu het werk doet wat echt bij je past? Waar je niet alleen maar blij van wordt, maar waarbij je ook het gevoel hebt dat je dingen voor elkaar krijgt die jij belangrijk vindt? Zodat jij het maximale uit jezelf haalt en gewoon lekker werkt….

Dan zijn deze Coach vragen écht iets voor jou!

Laat een reactie achter