Werkgeluk is niet voor Softies

Kopt de Metro boven een artikel (28 Mei 2018). Het artikel gaat over de rol en het nut van een Chief Happiness Officer binnen een bedrijf. Voorspelt wordt dat het heel normaal gaat worden om een CHO in dienst te hebben die aan het werkgeluk van medewerkers werkt. Niks zweverigs en softs aan en goed voor de winst van het bedrijf.

Ik juich dat van harte toe. Wat ik ook toejuich zijn leidinggevenden die werkgeluk niet alleen overlaten aan een Chief Happiness Officer en daar zelf een rol in pakken (daarover een andere keer meer).

Wat ik vooral toejuich is dat jij in staat bent om ook zelf te zorgen voor je eigen werkgeluk.

Hoe doe je dat? Mis jij werkgeluk?

Dat is jammer en niet de bedoeling. Werk mag en kan leuk zijn, voldoening geven.

De vraag die ik als coach altijd stel is: waar verlang je naar?

Het antwoord op deze vraag zegt veel. Over jou. Is het vrijheid? Is het rust? Is het erkenning? Is het meer inkomen? Is het gehoord te worden?

Bij mij was het vrijheid. Maar waar ik achter kwam tijdens een training die ik heb gevolgd, was dat ik niet wilde dat anderen mij stuurden en bepaalden wat ik moest doen. Waar ik ook achter kwam is dat ik zelf de (onbewuste) keuze maakte om me aan te passen.

Zodat de ander mij okay vond. Dat deed wel even zeer maar heeft me onwijs veel verder geholpen om de vrijheid dan ook echt te bereiken.

Ik heb te lang uit willen blinken. Dat is heel wat anders dan het maximale uit mezelf halen. En het werkte natuurlijk voor geen meter. Je kent dat plaatje misschien wel, van die ezel die achter een wortel aan loopt die aan een stok voor zijn neus hangt. Pfff….doodvermoeiend.

Als je vrijheid wilt, mag je leren omgaan met het gevoel soms niet okay gevonden te worden. Als je rust wilt mag je leren dat je niet overal bij kan zijn en anderen soms op de 2e plaats mag zetten. Als je erkenning wilt mag je leren om jezelf de erkenning te geven. Als je meer inkomen wilt mag je wellicht een stuk zekerheid opgeven en/of jezelf meer waard gaan vinden. Als je gehoord wilt worden mag je gaan accepteren dat anderen soms hele andere ideeën en meningen hebben dan jij, zonder dat je daardoor aan jezelf gaat twijfelen.

Dat vergt moed en is niet iets voor Softies. Ook niet voor Bikkels trouwens. Het is van belang goed voor jezelf willen zorgen.

Wil je graag een half uur met mij sparren over jouw WerkGeluk? Neem contact op en vermeld als onderwerp Sparren Werkgeluk.

Succes & Plezier,

Monique

 

12 Shares

Zit jij (nog) op je plek?

Vraag jij jezelf ook wel eens af of je nu het werk doet wat echt bij je past? Waar je niet alleen maar blij van wordt, maar waarbij je ook het gevoel hebt dat je dingen voor elkaar krijgt die jij belangrijk vindt? Zodat jij het maximale uit jezelf haalt en gewoon lekker werkt….

Dan zijn deze Coach vragen écht iets voor jou!

Laat een reactie achter